miercuri, 2 martie 2016

LEACURI DE LA VESTITORII PRIMĂVERII

Foto: Alice Valeria Micu
Dureri de cap -  pune-ţi pe frunte o cataplasmă cu ghiocei, pe care o prepari din cîteva flori zdrobite. Este indicat să acţioneze un sfert de oră. Alungă suferinţa, te va relaxa şi ajută şi la menţinerea capacităţii de memorare. Bulbul plantei conţine galantamină, care contribuie la creşterea nivelului de acetilcolină, o substanţă din creier implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase. Aceasta este şi explicaţia pentru care substanţele active din ghiocei sunt folosite în compoziţia medicamentelor recomandate pentru boala Alzheimer.

Reumatism - adaugă un pumn de ghiocei în apa caldă de baie şi stai 20 de minute cît să te relaxezi. În plus, la nevoie, îi poţi aplica pe articulaţiile dureroase, sub formă de comprese.

Durerile provocate de varice - Se prepară din 10-15 ghiocei, care se toacă şi se macerează în alcool medicinal, timp de 10 zile. Fricţionează zona cu acest amestec. La fel de util este dacă pui amestecul într-un tifon sau într-un pansament de bumbac şi îl laşi să acţioneze pe varice atunci cînd dormi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu